Alegerea lemnului de foc

Nu de puține ori am recomandat aici pe blog folosirea lemnului de foc de bună calitate pentru a putea obține un randament cât mai bun dar și costuri reduse. Atunci când vorbim despre lemn de foc de calitate, ne referim la lemnul de foc bine uscat și de esență tare.

Cu toate acestea, am fost întrebați adesea ce tipuri de lemn recomandăm pentru alimentarea centralelor noastre. De aceea am decis să scriem acest articol cu recomandări.

Dacă urmează să cumperi lemn de foc pentru centrală dar nu știi ce alegere să faci, iată 5 tipuri de lemn de esență tare pe care trebuie să le ai în vedere:

Stejarul

Nu mai reprezintă o noutate faptul că lemnul de foc de stejar este o alegere excelentă! De altfel, discutăm poate despre cel mai popular tip de lemn de esență tare pentru foc.

Având o densitate mare și oferind o ardere lentă, lemnul de stejar oferă căldură constantă pe termen îndelungat, fiind deci o alegere excelentă pentru alimentarea centralelor.

Mai mult decât atât, focul de stejar poate fi foarte spectaculos datorită faptului că oferă o flacără foarte luminoasă, așa că dacă ai un șemineu, ar trebui să folosești lemn de foc de stejar. Ne vei mulțumi mai târziu pentru această recomandare.

Fagul

Un alt tip de lemn foarte apreciat de către proprietarii de centrale pe lemne este fagul. Discutăm despre un alt tip de lemn de esență tare, cu o densitate ridicată și o ardere lentă.

De asemenea, ar trebui să alegi acest tip de lemn de foc și datorită faptului că oferă o ardere curată. Atât timp cât vei folosi lemn de fag pentru alimentarea centralei, acesta va produce cantități reduse de cenușă iar emisiile de fum vor fi, la rândul lor, minime.

Carpenul

Chiar dacă nu este la fel de popular precum speciile anterior menționate, carpenul are un potențial foarte bun dacă este folosit pentru arderea în centrală. Densitatea sa este asemănătoare precum cea a fagului sau a stejarului, așa că lemnul de carpen oferă foarte multă căldură.

De asemenea, adesea vei găsi lemn de carpen la prețuri destul de accesibile, așa că ar trebui să îl ai în vedere.

Frasinul

O altă opțiune de avut în vedere atunci când cauți lemn de foc de esență tare pentru alimentarea centralei este frasinul. Poate fi găsit cu ușurință, iar densitatea sa moderată îl face să fie o alegere excelentă pentru alimentarea unei centrale pe lemne Stropuva și nu numai.

Salcâmul

În final, salcâmul este o opțiune pe care nu trebuie să o ignori. Fiind disponibil peste tot în țară, salcâmul este un lemn de foc accesibil și totodată eficient. Dacă vei alege să folosești lemn de salcâm pentru alimentarea centralei tale, suntem siguri că vei obține performanțe înalte dar și costuri foarte avantajoase pentru încălzire.

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *